Saturday , 27 April 2024

Καιρός: Σήμερα και αύριο βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει στη Β. Ελλάδα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη μεταβολή από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, μετά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί με ένταση 3 – 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι εντάσεως 4 -5 και στα βόρεια θα πνέουν με ένταση 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο που θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η μέγιστη θα φτάσει στα βόρεια τους 15 -17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 -19 και τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα ισχυρά κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, θα ενισχυθούν βαθμιαία και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Τετάρτη
Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά έως τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα φτάσει η μέγιστη τους 14 -15 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη προβλέπεται καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *