Thursday , 18 April 2024

“Και εκείνος έφυγε….”-Απεβίωσε ο Τόλης Βοσκόπουλος, σε ηλικία 81 ετών

Σε ηλικία 81 ετών “έφυγε” – σύμφωνα με πληροφορίες από ανακοπή καρδιάς – ο ιδιαίτερα δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης Τόλης Βοσκόπουλος, μια μόλις εβδομάδα πριν τα γενέθλια του.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1940 στην πολυτραγουδισμένη φτωχογειτονιά Κοκκινιά του Πειραιά σε μια πολύτεκνη οικογένεια – είχε συνολικά 11 αδελφές – έκανε το ντεμπούτο του στον καλλιτεχνικό χώρο αρχικά ως ηθοποιός το 1958 και ξεκίνησε την αξιοζήλευτη καριέρα του στο πεντάγραμμο το 1963. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1968 στο πλάι του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα με το τραγούδι “Αγωνία” και έκτοτε συνεργάστηκε και ερμήνευσε επί πολλές δεκαετίες αμέτρητα τραγούδια -επιτυχίες των Γιώργου Ζαμπέτα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Άκη Πάνου, Γιάννη Πάριου, και πιο πρόσφατα του Φοίβου κ.α., συνοδεύοντας μαγικά με τη φωνή του πλήθος σκηνών πολύ αγαπημένων στο κοινό ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών: “Το φεγγάρι πάνωθέ μου”, “Γλυκά πονούσε το μαχαίρι”, “Και εσύ θα φύγεις” κ.α.

Πλούσιο είναι και το έργο του και ως συνθέτης. Μερικοί καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του είναι η Μαρινέλλα, η Δούκισσα, ο Στράτος Διονυσίου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νότης Σφακιανάκη κ.α. Μεταξύ άλλων επιτυχιών, είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1970 καιτο δεύτερο το 1969, με την ιδιότητα του συνθέτη.

Στην ιστορία έχει μείνει το ειδύλλιο του με την τραγουδίστρια Δούκισσα, της οποίας ήταν μουσικός και παρτενέρ της αλλά και με τη Ζωή Λάσκαρη για την οποία μάλιστα είχε συνθέσει το τραγούδι “Ξανθή αγαπημένη Παναγιά”. Είχε κάνει συνολικά τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα την Στέλλα Σγραηγού (1960 – 1965), ύστερα τη Μαρινέλα (1973 – 1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίο- το διαζύγιο με την οποία υπήρξε από τα πλέον πολύκροτα στον καλλιτεχνικό χώρο και με την πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Άντζελα Γκερέκου (παντρεύτηκαν στις 2 Αυγούστου 1996 στην Κέρκυρα).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *