Friday , 19 April 2024

Και τρίτη γερμανική εταιρεία, η “Best Secret”, στήνει τεχνολογικό hub στα Ιωάννινα – Αυξάνει το προσωπικό της η “P&I”-Ενδιαφέρον και από Ισραήλ

Τρίτωσε η έλευση γερμανικών εταιρειών για την ανάπτυξη τεχνολογικού hub στα Ιωάννινα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις και για ένα αντίστοιχο project από εταιρεία από το Ισραήλ.

Η τρίτη κατά σειρά γερμανική εταιρεία, μετά τις “P&I” και “Team Viewer”, που ζήτησε χώρο στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων είναι η “Best Secret”, μια μεγάλη λιανεμπορική εταιρεία ένδυσης-υπόδησης αξεσουάρ, που άρχισε να στήνει στα Ιωάννινα hub για την υποστήριξη των διεθνών ηλεκτρονικών της πωλήσεων, ενώ διαθέτει ανάλογο hub και στην Ισπανία. Επειδή, όμως, οι χώροι του Τεχνολογικού Πάρκου Ιωαννίνων είναι πλέον πλήρεις, μίσθωσε τελικά χώρο μέσα στην πόλη, τουλάχιστον μέχρι να κατασκευαστεί το νέο Τεχνολογικό Πάρκο (Κέντρο Καινοτομίας Ιωαννίνων) που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στην περιοχή με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε έκταση που έχει παραχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα, δε, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών και εκπρόσωπο του Δήμου στο δ.σ. του Τεχνολογικού Πάρκου Ιωαννίνων, Φώτιο Βάββα, έχει εκδηλωθεί επίσης ανάλογο ενδιαφέρον από μια ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμου λογισμικού-εφαρμογών για smart cities, πολιτική προστασία κ.α.  Στο μεταξύ, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου έχουν προαναγγείλει ότι θα ενισχύσουν τα δίκτυα νέων τεχνολογιών στην περιοχή, ώστε αυτή να καταστεί ελκυστική και για τους ψηφιακούς νομάδες. 

Στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων στεγάζονται σήμερα 27 εταιρείες-αρκετές εκ των οποίων είναι start ups, με μεγαλύτερη την κορυφαία γερμανική εταιρεία λογισμικού “P&I”, η οποία μάλιστα “τρέχει” επί του παρόντος σε ελληνικά sites αγγελία για αύξηση του προσωπικού της στα Ιωάννινα, αναζητώντας άλλους 30 προγραμματιστές. Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων η “P&I” απασχολεί περισσότερους από 130 υψηλής κατάρτισης εργαζόμενους με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, το 80% των οποίων προέρχονται από την Ήπειρο και στόχος της είναι μέχρι το τέλος του 2023 να απασχολεί στα Ιωάννινα 200 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης. 

Την πρόθεσή της να αυξήσει το προσωπικό της στα Ιωάννινα σε 150-200 άτομα  τα επόμενα χρόνια έχει προαναγγείλει και η “Team Viewer” που σήμερα απασχολεί 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού στο Hub R+D που έχει αναπτύξει στα Ιωάννινα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *