Monday , 13 May 2024

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές, χαλάζι και ανεμοθύελλες σαρώνει τη χώρα

«Γρήγορο πέρασμα της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες,κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες επικρατεί σήμερα στη χώρα μας», επισημαίνει στο tesseconomy.gr o διδάκτωρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Ισχυροί νοτιάδες
«Τα μεγαλύτερα προβλήματα εκτός από τις ισχυρές τοπικές βροχές ενδεχομένως να δημιουργήσουν οι ισχυρές ανεμοθύελλες από τους ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάνουν σε ένταση τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιθανόν να έχουμε και ανέμους 9-10 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο» υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος κ. Σιούτας. Κι όπως διευκρινίζει «μέχρι το βράδυ της Κυριακής αναμένεται οι άνεμοι να εξασθενήσουν. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα εντονότερα τοπικά στη Βόρεια και Ανατολική κυρίως Ελλάδα».

Εξασθένηση των φαινομένων
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με ηλιοφάνεια και ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στη Βόρεια Ελλάδα η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική και Νότια τους 25-26, στην Κρήτη θα έχει ζέστη με 27-28 βαθμούς. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων, ενώ σημαντικές βροχές δεν αναμένονται μέχρι τα μέσα της εβδομάδα με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια και την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου όπου θα έχουμε λίγες βροχές».

Ήπιος ο Νοέμβριος στο πρώτο δεκαπενθήμερο
Σε σύγκριση με την ανομβρία του Οκτωβρίου ο δρ μετεωρολόγος αναφέρει ότι «ο Νοέμβριος προβλέπεται πιο βροχερός, ωστόσο παραμένει το ερώτημα κατά πόσο θα καλύψει το έλλειμμα βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης δεν αναμένεται ιδιαίτερα ψυχρός καθώς δεν φαίνεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τουλάχιστον στο πρώτο δεκαπενθήμερο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *