Friday , 3 May 2024

Καλαμαριά: Γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται αύριο με ζωγραφιές και πικέτες για το παραλιακό μέτωπο στο Καραμπουρνάκι

Με ζωγραφιές, πικέτες και με εικαστικές δημιουργίες διαμαρτύρονται αύριο γονείς και μαθητές σχολείων της Καλαμαριάς για το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, στο Καραμπουρνάκι. «Ενώνουμε τις φωνές μας. Δημιουργούμε για το πράσινο» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς που συμμετέχει στον αγώνα για την αναμόρφωση και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Ραντεβού το πρωί στη Σοφούλη
Αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, δίνουν… ραντεβού στις 11.00 το πρωί στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Ναυαρίνου. «Μέσα από τις ζωγραφιές τα παιδιά θα εκφράσουν την αντίθεσή τους και διεκδικούν την αναμόρφωση του πράσινου στην περιοχή.
Όποιοι και αν προσπαθήσουν να χτίσουν το παραλιακό μέτωπο, δεν θα τα καταφέρουν», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και προσθέτουν «θα τους εμποδίσουμε τώρα, όπως και τότε. Όλοι οι γονείς βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των παιδιών μας για οξυγόνο, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό, δημιουργικές διεξόδους. Το κουβάρι της προσπάθειας εμπορευματοποίησης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς σε πάσης φύσεως συμφέροντα ξετυλίγεται εδώ και πολλά χρόνια. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσες αποφάσεις και αν λάβουν στο δημοτικό συμβούλιο θα μένουν στα χαρτιά, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε διοικήσεις να υλοποιηθούν. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ευθύνες σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση με αιτήματα τύπου «ήπιας δόμησης» που «ήπια» αποδέχονταν την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς».

Τί ζητούν
«Για τα οικόπεδα της Σοφούλη «διεκδικούμε: την άμεση ανάκληση των οικοδομικών τους αδειών και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης τους, την απομάκρυνση των λαμαρινών, να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες ανάπλασης της περιοχής, να γίνουν χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποδοθούν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Καλαμαριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *