Monday , 6 May 2024

«Καμίνι» η χώρα – Την Παρασκευή στους 40 – 41 βαθμούς σε Κιλκίς και Σέρρες, στους 44 στη Λάρισα – Υποχώρηση το Σάββατο με Βοριάδες 7 μποφόρ

Υποχώρησε σήμερα το βοριαδάκι και η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει αισθητά στη χώρα. Στη Βόρεια Ελλάδα όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας «για αύριο Πέμπτη περιμένουμε η μέγιστη θερμοκρασία να φτάσει στους 40 με 41 βαθμούς σε Κιλκίς και Σέρρες. Στους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στα Γιαννιτσά και σε άλλες περιοχές στην Πέλλα, καθώς και στη Βέροια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας. Αξίζει να πούμε ότι στις ορεινές περιοχές θα είναι καλύτερη η κατάσταση καθώς στα πιο ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουμε θερμοκρασίες της τάξης των 37-38 βαθμών Κελσίου. Στα πεδινά είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες αφού στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στη Λάρισα, περιμένουμε η θερμοκρασία να φτάσει του 43 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε 37 με 38 βαθμούς. Για μεθαύριο Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα είναι στους 38 με 39 βαθμούς, ενώ σε Σέρρες και Κιλκίς θα φτάσει στους 40 με 41 βαθμούς. Στους 42 με 44 βαθμούς θα φτάσει στις επιρρεπείς στη ζέστη περιοχές όπως είναι η Λάρισα στη Θεσσαλία. Υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε και στις νησιωτικές περιοχές στο Νότιο Αιγαίο, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα όπου η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 37 βαθμούς».

Πτώση 3-4 βαθμούς
«Το Σάββατο είναι μια θερμή μέρα στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα όπου θα έχουμε 42 με 43 βαθμούς», υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας. Προσθέτει όμως ότι «στην Ανατολική Ελλάδα θα ενισχυθούν οι Βοριάδες, θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4 βαθμούς. Έτσι, στη Βόρεια Ελλάδα το σαββατοκύριακο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι στους 37 με 38 βαθμούς. Θα έχουμε και πάλι ζέστη, όμως η μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας θα φέρει κάποια ανακούφιση από τις συνθήκες καύσωνα. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι αλλά αυτό θα αυξήσει και τον κίνδυνο εκδήλωσης των δασικών πυρκαγιών. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, θα έρθει άλλο ένα κύμα καύσωνα. Έρχεται κατά κύματα, δεν είναι συνεχείς οι συνθήκες του καύσωνα, κι αυτό είναι το σημαντικό» υπογραμμίζει ο δρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *