Tuesday , 7 May 2024

Κανονικά από αύριο, Πέμπτη η μεταφορά μαθητών με τουριστικά λεωφορεία

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα βήμα πίσω υποχρεώθηκε να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, μετά την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων σε εγκύκλιο που καθιστούσε υποχρεωτική την χρήση συστημάτων ασφαλείας, όπως ζώνες ασφαλείας και συστήματα συγκράτησης για την μεταφορά μαθητών.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, με νεότερη εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες, η υποχρέωση χρήσης συστημάτων συγκράτησης παιδιών (CRS) εφαρμόζεται “σε καθίσματα επιβατών που είναι εκτεθειμένα (δεν υφίσταται έμπροσθεν αυτών κάθισμα επιβάτη) και εφοδιασμένα με ζώνες δύο σημείων” και όχι σε κάθε κάθισμα, όπως ίσχυε με την προηγούμενη εγκύκλιο.

“Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε τουριστικό λεωφορείο που μεταφέρει παιδιά θα τοποθετηθούν το πολύ τρία ειδικά καθισματάκια”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Να σημειωθεί ότι λόγω της κινητοποίησης των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, το προηγούμενο διήμερο δεν πραγματοποιήθηκε η μεταφορά συνολικά 20.000 μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *