Wednesday , 24 April 2024

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Λεκάκης

Του Γ. Κατσιάνη

Κανονικά διεξήχθη η συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρά τις απουσίες μελών της αντιπολίτευσης.  

Μοναδικός υποψήφιος ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας, Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος έλαβε συνολικά 20 σταυρούς.

“Θα προσπαθήσω στη θητεία μου να συνεχίσω αυτό που έκαναν οι προκάτοχοί μου, δηλαδή να υπάρχει δημοκρατία. Ούτως ή άλλως στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας για την πόλη μας. Αυτός είναι ο χώρος όπου η διοίκηση καταθέτει τις προτάσεις της και το όραμά της για την πόλη, είναι όμως και ο χώρος όπου η αντιπολίτευση κριτικάρει, αντιπροτείνει και μέσα σε αυτόν πραγματικά υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και σας εγγυώμαι ότι θα συνεχίσει να γίνεται”,δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Λεκάκης.

“Κύτταρο της δημοκρατίας”, χαρακτήρισε το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Εκεί αποτυπώνονται προτάσεις και επιχειρήματα, εκεί ασκείται κριτική κι εκεί λαμβάνονται αποφάσεις. Πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα, γιατί αυτό είναι το συμφέρον της πόλης. Τα ζητήματα είναι πολλά και υπάρχει πολλή δουλειά για όλους μας”, υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τη ψηφοφορία της εκλογής προέδρου, αντιδρώντας στη διαδικασία που ακολουθείται.

Ακολούθως, η επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτήρισε «ύψιστης σημασίας» την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και υπογράμμισε πως «η αποχή μελών της μειοψηφίας από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οφείλεται στη στάση της διοίκησης του δήμου».  

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της «Θεσσαλονίκης Πόλης Ελληνικής», Γιάννης Κουριαννίδης, αν και εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με την διεξαγωγή της διαδικασίας, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.

Να σημειωθεί ότι η ανάδειξη του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου διεξάγεται με μυστική ψηφοφορία στην κάλπη και  αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις δύο το μεσημέρι.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *