Thursday , 18 April 2024

Καραμανλής:Μέχρι το τέλος του έτους ανάδοχος για τη σύνδεση του ΟΛΘ με ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό-Μέσα στο 2021 και έργο 40 εκατ.ευρώ για σιδηροδρομική σύνδεση

Μέχρι το τέλος του έτους το έργο της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, ύψους 70 εκατ.ευρώ, θα έχει οριστικό ανάδοχο τόνισε απόψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, όπου αναφέρθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο για τις υποδομές στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. 

Επίσης μέχρι τα τέλη του έτους, όπως πρόσθεσε, θα έχει αναδειχθεί και ο ανάδοχος για το μεγάλο έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα, προύπολογισμού 180 εκατ.ευρώ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξάγεται από την κοινοπραξία των επενδυτών και πρόσθεσε περαιτέρω ότι “συνεχίζουμε και προχωράμε ώστε μέσα στο 2021 να έχουμε κάνει και το έργο προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το λιμάνι σε πρώτη φάση επίγεια σιδηροδρομική σύνδεση”.

Ο κ.Καραμανλής επισήμανε επίσης ότι οι προσφορές στον διαγωνισμό για το έργο του flyover της Θεσαλονίκης, που προκηρύχθηκε σήμερα, θα κατατεθούν στις 15 Νοεμβρίου και θα υπάρχει ανάδοχος μέχρι το τέλος του 2021, όπως και ότι σήμερα υπογράμμισε παραδόθηκε ο δεύτερος αεροδιάδρομος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Επίσης μέχρι το τέλος του 2020, σύμφωνα πάντοτε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών θα υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, ενώ είναι έτοιμη να προχωρήσει η ανάπλαση της ΔΕΘ, δίνοντας επιπλέον 70 στρέμματα ελεύθερων χώρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης., ενώ για τον ΟΑΣΘ δήλωσε ότι έως το τέλος του έτους θα κυκλοφορούν 550 λεωφορεία, ενώ σε επόμενη φάση, μέσα στο 2021, θα γίνει νέος διαγωνισμός για μίσθωση λεωφορείων με λίζινγκ, ” ώστε να φτάσουμε στον αριθμό ρεκόρ των 600 λεωφορείων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *