Wednesday , 24 April 2024

Καραμανλής: “Μας προσβάλλουν οι εικόνες με τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη” – “Στο πρώτο εξάμηνο του 2024 σε χρήση η επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά”

“Οι εικόνες, που όλοι είδαμε πριν από μερικές ημέρες (σ.σ. με τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη) και εμένα προσωπικά και τους πολίτες, μας προσβάλλουν. Πρέπει να καθίσουμε κάτω και να δούμε ποιος κάνει τι και με τι χρηματοδότηση”, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τονίζοντας επίσης ότι “και στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το προφανές, όλοι οι φορείς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να μη γίνεται διάχυση ευθυνών”.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, με τον δήμαρχο και τα αρμόδια στελέχη του Δήμου να ενημερώνουν τον υπουργό ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το ρέμα Ξηροποτάμου και να τονίζουν ότι πρέπει να προχωρήσει η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου, ενώ ζήτησαν επίσης αμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και για τα άλλα τέσσερα ρέματα που διέρχονται από την περιοχή.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, και τόνισε ότι η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά θα παραδοθεί σε χρήση στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και ότι είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο πλέον τα έργα πολιτικού μηχανικού και επιδομής.

Όσον αφορά, δε, στο μείζον για την περιοχή θέμα της Διάνοιξης της οδού Πόντου, τόνισε ότι “δεσμευτήκαμε ότι θα βρεθεί λύση στα ζητήματα που υπάρχουν και τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιηθεί η διάνοιξη, διότι θα ήταν στα όρια του κωμικού να έχουμε σταθμό του μετρό στην Καλαμαριά και να μην έχουμε την κατάλληλη πρόσβαση. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή εδώ και δεκαετίες, χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες. Η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τα πολλά “θα”».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *