Monday , 6 May 2024

Καρναβάλι 2024: Σήμερα η τελετή έναρξης για το πατρινό καρναβάλι – Σοκολατοπόλεμος κι άλλες εκδηλώσεις

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιανουαρίου, αρχίζει και επίσημα η μεγάλη γιορτή με την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Η μεγάλη γιορτή της Πάτρας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου. Φετινό θέμα του πατρινού καρναβαλιού είναι: «Τι κι αν μας ‘μπριζώνουν’; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Ανοίγει η αυλαία
«’Το Πατρινό Καρναβάλι 2024’ ανοίγει επίσημα καλωσορίζοντας τους αναρίθμητους θερμούς φίλους του το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξετυλιχτεί στους δρόμους της Πάτρας κατά τη διάρκεια όλης της μέρας έως αργά το βράδυ», αναφέρει η ΚΕΔΗΠ – «Πατρινό Καρναβάλι», σε ανακοίνωσή της. Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της καρναβαλικής περιόδου θα δοθεί απόψε στις 21.00 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου Α’, όπου θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης του «Πατρινού Καρναβαλιού 2024».

Σοκολατοπόλεμος
Το πρωί στο κέντρο της πόλης κάτοικοι και επισκέπτες υποδέχονται το μουσικό άρμα στην πλατεία Τριών Συμμάχων της πόλης. Ακολουθεί πομπή που καταλήγει στο δημαρχείο όπου στις 12.00 το μεσημέρι την καλωσορίζει ο δήμαρχος Πατρέων. Υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής παραλαμβάνει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ- «Καρναβάλι Πάτρας». Την εκδήλωση σφραγίζει το έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον δήμαρχο, την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των «σοκολατοριχτών» από το μπαλκόνι του δημαρχείου. Το λάβαρο του «Πατρινού Καρναβαλιού 2024» θα παραμείνει αναρτημένο στο δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 17 Μαρτίου, σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Το εναρκτήριο λάκτισμα από τον δήμαρχο
Στην επίσημη έναρξη και στο πλαίσιο του τελετουργικού, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Για όλη την ημέρα της έναρξης, η ΚΕΔΗΠ- «Καρναβάλι Πάτρας» έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Πάτρας δίνοντάς του πολλές αφορμές για γνήσια καρναβαλική διασκέδαση. Οι πρωινές δράσεις που θα ξετυλιχτούν περιλαμβάνουν καρναβαλικές πομπές, με ξεφάντωμα στο ρυθμό των κρουστών, ακροβατικά-ζογκλερικά, μουσικές, χορούς και άφθονη διάθεση για καρναβαλικές ευχές αφού στο επίκεντρο θα βρεθεί η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο της Πάτρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *