Saturday , 4 May 2024

Καστοριά: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα με τα δύο αρκουδάκια της

Mία αρκούδα και τα δύο της αρκουδάκια που ακόμη θήλαζαν, δολοφόνησαν άγνωστοι στην περιοχή μεταξύ Πλαγιάς Κόνιτσας και στο Επταχώρι Καστοριάς. «Το περιστατικό συνέβη προχθές, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου», λέει στο thesseconomy.gr ο. υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» Πάνος Στεφάνου.

Κτηνωδία στην περιοχή Natura 2000
«Μία μαμά αρκούδα και τα δύο της αρκουδάκια φετινής γέννας, δηλαδή πριν συμπληρώσουν το πρώτο έτος, σε ηλικία περίπου 10 μηνών βρέθηκαν νεκρά στο 106ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης. Ήταν δίπλα στο οδόστρωμα και μάλιστα μέσα στην περιοχή Natura 2000 που είναι από τις περιοχές στην Ευρώπη -όχι μόνο στην Ελλάδα -που έχουν καθοριστεί ως υψηλής σημασίας περιβαλλοντικά περιοχές και προστατεύονται θεωρητικά θα έλεγα σε κάποια μέρη, γιατί όπως βλέπουμε τελικά ακόμη και σε τέτοιες περιοχές είναι εύκολο κάποιος να σκοτώσει προστατευόμενα είδη και να τη γλυτώσει», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πυροβόλησαν ένα αρκουδάκι
Για την κτηνωδία ενημερώθηκαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» που έσπευσαν στο σημείο όπου ήταν ορατά τα νεκρά ζώα, ακόμη και από τον δρόμο. «Δεν είναι συνηθισμένο περιστατικό να σκοτώνουν τη μαμά αρκούδα με τα δύο μικρά της. Βέβαια παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας αλλά στην περίπτωση αυτή είχαμε μόνο ένα αρκουδάκι. Ελπίζουμε με κάποιο τρόπο να βρεθούν οι δράστες», εύχεται ο υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» Πάνος Στεφάνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *