Thursday , 18 April 2024

Κατά 40% μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40% ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργος Ζαββός, κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Με πρόγραμμα ‘Ηρακλής’ βγαίνουμε από τη κρίση», τόνισε ο κ. Ζαββός και σημείωσε πως «στόχος είναι με τον ‘Ηρακλή 2’ να τα μειώσουμε (σ.σ. μη εξυπηρετούμενα δάνεια) επιπλέον κατά 32 δις ευρώ και να φτάσουμε σε μονοψήφιο ποσοστό, κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας τόνισε πως πλέον στόχος είναι η «ανάπτυξη και όχι η επιβίωση» και έθεσε ως προτεραιότητα τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με σύνεση και ευθύνη και την στόχευσή της στην ψηφιοποίηση, σε νέες τεχνολογίες, «ένα τομέα στον οποίο επενδύουμε πάνω από 300 εκατ. ευρώ».

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Sunrise» που αποσκοπεί στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και σε ρευστότητα ικανή να χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αισιόδοξος για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, καθώς όπως τόνισε «το εμβόλιο θα νικήσει την πανδημία, οι αποταμιεύσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης θα οδηγήσουν το 2021 σε κατανάλωση και ο τουρισμός αναμένεται σχεδόν στο 50% σε σχέση με το 2019».

Για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μυλωνάς  προέβλεψε ανάπτυξη 10% τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2021, «η οποία», όπως εκτίμησε, «θα κλείσει στο 4,5% στο τέλος του χρόνου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *