Friday , 19 April 2024

Κατέπλευσε στον ΟΛΘ το “Smyrna Di Levante” – Από αύριο θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη

Κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σαλπάρει αύριο για το πρώτο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη στα μικρασιατικά παράλια το “Smyrna Di Levante” της Levante Ferries.

Σήμερα το απόγευμα θα ξεναγηθούν στο πλοίο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι κατασκευάστηκε στη Δραπετσώνα, εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της πόλης και δημοσιογράφοι.

Τον Οκτώβριο τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:

  • Θεσσαλονίκη – Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή
  • Σμύρνη – Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή της η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, «η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τουριστικά ρεύματα αλλά είναι ιστορικό γεγονός ότι πλοίο με ελληνική σημαία θα μπει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Σμύρνης».

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται στις 19:00 και το ταξίδι θα είναι διάρκειας περίπου 14 ωρών.

Το «Smyrna di Levante» έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 948 επιβάτες, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών. Ακόμα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως 300 ΙΧ και περίπου 55 φορτηγών.

Οι τιμές

Μία θέση στο κατάστρωμα ή στο σαλόνι κοστίζει 81 ευρώ, μία θέση αεροπορικού τύπου 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα πληρώνουν μισό εισιτήριο αν είναι από 2-10 ετών. Τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των 2 ετών, θα καταβάλλουν μόνο τους φόρους.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα, τα κόστη διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Ι.Χ. έως 4,25 μέτρα: 150 ευρώ

Ι.Χ. άνω των 4,25 μέτρων: 160 ευρώ.

Σημειωτέον ότι αν ο επιβάτης επιλέξει ταξίδι με επιστροφή τότε λαμβάνει 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του οχήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *