Saturday , 20 April 2024

Κατέρρευσαν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες του δήμου Αφιδνών – Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην αναλογία πυροσβεστών/πληθυσμού

Συγκλονίζει η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του δήμου Αφιδνών και τους δείχνει να έχουν καταρρεύσει από την εξάντληση. Ξάπλωσαν στο έδαφος προσπαθώντας να συνέλθουν από την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Εντύπωση προκαλούν οι εκκλήσεις τοπικών αρχόντων που καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός πυροσβεστών. Ακόμη περισσότερη εντύπωση όμως προκαλεί το ότι η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της αναλογίας πυροσβεστών/πληθυσμού, αφού η αναλογία για 100.000 κατοίκους στη χώρα μας είναι 500 αστυνομικοί αλλά 123 πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. “Ούτε αεροπλάνα, ούτε πυροσβεστικά υπάρχουν. Σε ένα ολόκληρο χωριό, όπως η Στροφυλιά Ευβοίας που απειλείται να καεί έχουν στείλει ένα πυροσβεστικό από το πρωί” κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ” προσπαθούμε να σώσουμε τους ελαιώνες και τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα δεν είναι πουθενά» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «μας παράτησαν οι κύριοι της περιφέρειας και της πολιτικής προστασίας στις 04:00 αβοήθητους στο γήπεδο με την πλαγιά από πάνω να καίγεται”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *