Sunday , 28 April 2024

Κατέρρευσε on air στην τηλεόραση ο Ερντογάν –Σάλος στην Τουρκία για την υγεία του

«Ανάβει» και πάλι η δημόσια συζήτηση στην Τουρκία για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξης αργά το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα τη σύντομη διακοπή της, ωστόσο επανήλθε στον αέρα λίγα λεπτά αργότερα. Οι κάμερες δεν αποτύπωσαν τον Ερντογάν την ώρα που ένιωσε την αδιαθεσία, στρεφόμενη στους δημοσιογράφους. «Είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε κάποια τέτοια ζητήματα από καιρού εις καιρόν, όταν έχουμε τόσο γεμάτο πρόγραμμα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επανέναρξη της συνέντευξης στο Kanal 7. Απάντησε σε ακόμη μία ερώτηση και στη συνέχεια η συνέντευξη ολοκληρώθηκε.

Κατάρρευση λόγω…
Η εκπομπή είχε αρχίσει με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, χωρίς να υπάρξει εξήγηση. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι είχε σκεφτεί να αναβάλει τη συνέντευξη λόγω των στομαχικών του προβλημάτων. Το γραφείο του έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία έλεγε ότι έπεσε η αρτηριακή του πίεση, εξαιτίας της νηστείας για το Ραμαζάνι. Στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Ο ίδιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλοι οι νοσοκόμοι και το διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπήρξε ποτέ επίσημο εξιτήριο. Ο ισλαμοσυντηρητικός αρχηγός του τουρκικού κράτους, 69 ετών, ανέφερε ότι αντιμετώπισε στομαχικό πρόβλημα, ενώ βρίσκεται εν μέσω εντατικής καμπάνιας για μια νέα (και τελευταία, όπως έχει διακηρύξει) προεδρική θητεία, προσπαθώντας να επεκτείνει την πολιτική του κυριαρχία η οποία διαρκεί από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και μετά το 2014 ως πρόεδρος. Ο κύριος αντίπαλός του στην κούρσα για την προεδρία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ευχήθηκε στον Ερντογάν «ταχεία ανάρρωση», με μήνυμά του στο Twitter.

Οι… φήμες στην Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Nordic Monitor», ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποβληθεί παλαιότερα σε εγχείρηση για αφαίρεση καρκινικού όγκου, ενώ πάσχει και από επιληψία. Όπως αναφέρεται, αυτή η άσχημη κατάσταση στην υγεία του Ερντογάν ίσως εξηγεί και την κάποιες φορές ασταθή συμπεριφορά του, τα ξεσπάσματα οργής του και τις αντικρουόμενες θέσεις του οι οποίες μπερδεύουν πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές. Επικαλούμενο έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν την αλήθεια τω ισχυρισμών του, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 -σε ηλικία 57 ετών- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη. Το 2012 ακολούθησε και δεύτερη εγχείρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *