Tuesday , 16 April 2024

Καταγγελία ΠΑΜΕ: Εργαζόμενοι αεροπορικής εταιρείας είναι σε αναστολή αλλά κάνουν τηλεργασία χωρίς ωράριο

Σ.Ξανθοπούλου

Για απαράδεκτες πρακτικές της αεροπορικής εταιρείας Aegean εν μέσω πανδημίας κάνει λόγο το ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ενώ η εταιρεία έθεσε από 1η Απριλίου σε αναστολή εκατοντάδες εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δουλεύουν μέσω τηλεργασίας και μάλιστα χωρίς ωράριο, από το πρωί ως το βράδυ, καθώς η εταιρία τούς υποχρεώνει να είναι πάντα διαθέσιμοι να απαντήσουν σε κλήσεις ή email.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ “στην ουσία η Κυβέρνηση επιδοτεί τη δωρεάν εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς καμία προστασία, χωρίς κανέναν έλεγχο. Αυτή η κατάσταση έρχεται να προστεθεί στις απολύσεις συμβασιούχων, στο
μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που ήδη η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει και συνεπάγεται μείωση μισθών κατά 20%. Με την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας η Aegean επιβάλλει τζάμπα εργασία, με κρατική επιδότηση”.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση αύριο στις 10.30 το πρωί στο αεροδρόμιο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *