Thursday , 28 March 2024

Κατερίνη και Μέτσοβο άνοιξαν το…«χορό» των ακυρώσεων στα πανηγύρια για φέτος, λόγω κορωνοϊού

Του Γ. Κατσιάνη

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των δημάρχων στην έκκληση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά για περιστολή των ανοιχτών εορταστικών εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό. Είναι ώρα ευθύνης γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε).                                                                                           

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Κατερίνης ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν θα παραχωρηθούν δημοτικοί χώροι ή χώροι ευθύνης του δήμου (αυλές σχολείων, γήπεδα, ανοικτοί δημοτικοί χώροι), για την πραγματοποίηση των παραδοσιακών πανηγυριών».                                                                                                                       

Μάλιστα, τονίζεται πως «ήδη μεγάλος αριθμός πολιτιστικών συλλόγων του δήμου μας έχει προχωρήσει σε ματαίωση των εκδηλώσεων  αυτών».                                            

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμος Μετσόβου, όπου με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος, Κ. Τζαφέας ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγηθεί άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου του δήμου για διοργάνωση πανηγυριών.

«Κρίνω σωστό να μην επιστρέψουμε στο δήμο μας οποιοδήποτε πανηγύρι με μεγάλους συνωστισμούς για φέτος», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μετσόβου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *