Thursday , 28 March 2024

Κατοικείτε σε ορεινή περιοχή;Δείτε αν δικαιούστε από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα των 600 και 300 ευρώ, αντίστοιχα

Θέμα ημερών είναι η έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από χιλιάδες κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν το σχετικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την καταβολή του επιδόματος και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τα   υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

 Όσον αφορά το επίδομα ανέρχεται στα 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και στα 300 ευρώ εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000-4.700 ευρώ.

Το επίδομα θα καταβληθεί σε 5.400 κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *