Thursday , 28 March 2024

Κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων από το δήμο Θεσσαλονίκης

 
Μια “ασπίδα” προστασίας για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” ενισχύεται το προσωπικό των ΚΑΠΗ, ώστε να εξυπηρετούνται και μάλιστα κατ’ οίκον ηλικιωμένοι και πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και είτε δεν μπορούν είτε δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
Ειδικότερα, στους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες τους παρέχονται:
– Αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ.
– Συνταγογράφηση φαρμάκων στους γιατρούς του ΚΑΠΗ, εάν δεν έχουν δικό τους γιατρό.
– Εκτέλεση συνταγών στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και εκτέλεση συνταγών για φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
– Ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους του Δήμου Θεσσαλονίκης και δίκτυο εθελοντών.
-Καθημερινή παροχή συσσιτίου στους πολίτες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 2310 521.576, 519.584 και 550.989 από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ και το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *