Wednesday , 1 May 2024

ΚΕΔΕ: Επανεξελέγη με 65,78% πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου – Αύριο η συγκρότηση του νέου δ.σ.

«Ενωμένοι ξεκινήσαμε. Ενωμένοι σχεδιάσαμε. Ενωμένοι συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα δημάρχων και δημοτικών συμβούλων προχωράμε μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες». Δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΚΕΔΕ και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, με αφορμή το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Η εκλογική διαδικασία
Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, Σάββατο, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028. Η αυτοδιοικητική παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου ήταν ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, με ποσοστό 65,78%, εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Τα αποτελέσματα

Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αιρετών στις εκλογές για την για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028. Συνολικά στις εκλογικές διαδικασίες ψήφισαν 529 αιρετοί από τους 535 που είχαν δικαίωμα ψήφου, με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει στο πολύ υψηλό 98,87%.

Τι έλαβαν οι συνδυασμοί 

Ψήφισαν 529 και έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 525. Οι συνδυασμοί έλαβαν:

— Λάζαρος Κυρίζογλου «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» (ΝΔ) – Έλαβε 348 ψήφους, ποσοστό 66,78% και 20 έδρες.

— Χάρης Δούκας «Αυτοδιοίκηση Τώρα» (ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ) – Έλαβε 155 ψήφους, ποσοστό 29,30% και 9 έδρες

— Κώστας Πελετίδης  «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) – Έλαβε 18 ψήφους, ποσοστό 3,4% και 1 έδρα

— Λ. Στεφανάκης «Συντονισμός Αιρετών» (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά)  Έλαβε 4 ψήφους και 0 έδρες

— Άκυρα – Λευκά 4 ψηφοδέλτια

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος και η νέα Εκτελεστική Επιτροπή πρόκειται να εκλέγουν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων) θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Αύριο η συγκρότηση του νέου δ.σ.
Η σύγκληση του νέου διοικητικού συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει αύριο, Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 19.00 μ.μ.στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *