Monday , 13 May 2024

Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης: Από το 2019 περιμένει την εγκατάσταση μόνιμου γιατρού!

Του Γ.Κατσιάνη

Στο…περίμενε βρίσκονται εδώ και τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες έμποροι στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ) για τη λειτουργία ειδικού περιφερειακού ιατρείου.

Όπως καταγγέλλουν, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε από τις 10 Απριλίου του 2019 την ίδρυση και λειτουργία ειδικού περιφερειακού ιατρείου στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης καθώς και την πρόσληψη γιατρού που θα βρίσκεται καθημερινά στο ιατρείο, το πρόβλημα παραμένει.

“Αντ’ αυτού, αποσπάστηκαν από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου δύο ιατροί, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εναλλάξ, αρχικά τέσσερις ημέρες μηνιαίως και ήδη δύο μόνο ημέρες μηνιαίως στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς”, τονίζει, μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΑΘ) και απευθύνει έκκληση για επιτάχυνση των διαδικασιών.

“Ο χώρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης φιλοξενεί και εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 5.000 ανθρώπους (εμπόρους, παραγωγούς, εργαζόμενους, τρίτους συναλλασσόμενους, μεταφορείς, κλπ), γεγονός που καθιστά τη λειτουργία ιατρείου στο χώρο, δραματικά επιβεβλημένη.

Επιστολή στήριξης της ΟΕΕΘ

Εξάλλου, στο πλευρό του ΣΕΚΑΘ βρίσκεται και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.).

“Συμμεριζόμαστε πλήρως την ανησυχία και την αγωνία των μελών του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και αιτούμαστε τον διορισμό μόνιμου ιατρού στο ιατρείο της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης”, υπογραμμίζει, με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η ΟΕΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *