Wednesday , 24 April 2024

Κινητοποιήσεις αγροτών σε Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Του Γ. Κατσιάνη

Εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά από αύριο με τους παραγωγούς να βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους σε Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, το πρώτο αγωνιστικό κάλεσμα δίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Νάουσας, με την συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Οκτωβρίου.

Η μείωση του κόστους παραγωγής, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και η εξόφληση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλος του έτους, αποτελούν τα κύρια αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας.

Στους δρόμους βγαίνουν στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Τρίτη) και οι αγρότες του Τυρνάβου.

Οι θεσσαλοί αγρότες διαμαρτύρονται για την “άδικη”, όπως την χαρακτηρίζουν, απένταξη τους από την στρεμματική ενίσχυση του αποθεματικού κρίσης της Κομισιόν, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται “εκτός Ομάδων Παραγωγών να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ”.

Εξάλλου, στις 11 το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φλώρινας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα, στο κέντρο του Αμυνταίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *