Saturday , 20 April 2024

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” o κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι η μειωμένη κίνηση την περασμένη Κυριακή οδήγησε στην επαναξιολόγηση του νέου πλαισίου λειτουργίας καταστημάτων, ενώ οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, καθώς σε σύσκεψη στο υπουργείο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και αναμένεται να εκδοθεί νέα ΠΝΠ για το ωράριο των σούπερ μάρκετ που θα ισχύει από την Πέμπτη.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας για τα αντισηπτικά και τις μάσκες επεσήμανε πως υπάρχουν ακόμη ελλείψεις αν και η χώρα τροφοδοτείται ημερησίως με 600 χιλιάδες τεμάχια αντισηπτικών και απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να μην στοκάρουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσον γίνεται περισσότεροι καταναλωτές. Στόχος του υπουργείου είναι η ημερήσια παραγωγή να φθάσει το 1 εκ. τεμάχια ημερησίως.

Σχετικά με τη διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πως αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Ως προς αυτό, υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν και οι λαϊκές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *