Saturday , 20 April 2024

Κλειστά όλα τα σχολεία έως τις 29 Μαρτίου

Κλειστά θα είναι τα σχολεία για δύο εβδομάδες (16-29 Μαρτίου) σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως έγινε δεκτή η τελική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι πρότειναν να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες στις «κόκκινες» περιοχές.

Οι μαθητές λοιπόν όλης της Ελλάδας επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση για δύο εβδομάδες. Εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το κλείσιμο των σχολείων αποσκοπεί στη μείωση των μετακινήσεων και ιδιαίτερα των γονιών, που πηγαίνουν ή παίρνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Επιπλέον, στόχος είναι να μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μεταδοτικότητα του ιού στη κοινότητα, καθώς στόχος είναι να ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα το λιανεμπόριο, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πάντως την περασμένη Πέμπτη ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα σε Λύκεια και Γυμνάσια, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *