Thursday , 25 April 2024

Κλειστό κέντρο στη Ροδόπολη Σερρών για την επαναπροώθηση μεταναστών ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Σε κλειστό κέντρο στη Β. Ελλάδα, που αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, πρόκειται να κρατηθούν όσοι εισήλθαν στη χώρα μας παράνομα τις τελευταίες μέρες είτε από τα χερσαία είτε από τα θαλάσσια σύνορα και οι οποίοι πρόκειται χωρίς να καταγράφονται να επαναπροωθούνται στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του EPILOGES TV στις Σέρρες, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης Νίκος Μπελελής επεσήμανε ότι προχθές έκαναν αυτοψία στο πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας αλλά και ένας εργολάβος για να δουν το χώρο. Σε ερώτησή του για ποιο λόγο βρέθηκαν εκεί απάντησαν ότι ήρθαν για να καθαρίσουν το χώρο από ξερά χόρτα κλπ.

“Εμείς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό και έχουμε πάρει απόφαση και ως τοπικό και ως δημοτικό συμβούλιο ότι δε δεχόμαστε στην περιοχή μας μετανάστες. Το πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη είναι κοντά στον αστικό ιστό του χωριού και είναι πολύ δύσκολο να εγκατασταθούν εδώ μετανάστες είτε σε κλειστή είτε σε ανοιχτή δομή. Είμαστε αντίθετοι με το εγχείρημα και θα υπάρξουν κινητοποιήσεις. Ο κόσμος έχει ήδη ξεσηκωθεί βλέποντας τι γίνεται και στα νησιά”.

Ο κ. Μπελελής τόνισε ότι υπάρχει μια κινητικότητα χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση. Σήμερα στις 13.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα στον δήμο Σιντικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *