Friday , 29 March 2024

Κλιμάκωση της κρίσης στον Έβρο “βλέπει” για τις επόμενες ημέρες η FRONTEX

Για περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης τις επόμενες ημέρες στα σύνορα της Ε.Ε. με “μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα” από την Τουρκία προειδοποιεί με εμπιστευτική της έκθεση η Frontex, την ίδια ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει το μπαλάκι στην Ε.Ε. και την καλεί “να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί”.

“Οι πόρτες άνοιξαν. Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες”. Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί”, αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Άγκυρα

Αύριο, Τρίτη, μεταβαίνει στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινού με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, συγκεκριμένα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλαλ φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα βρεθούν μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εμού αύριο στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της Ε.Ε.» έγραψε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *