Thursday , 25 April 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους-Απεργία την ερχόμενη Πέμπτη

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, προβαίνοντας μεταξύ άλλων σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη. σε συνέχεια του συλλαλητηρίου που διοργάνωσε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας η πανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Αιτία των αντιδράσεων είναι το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Σε συνεδρίσή της σήμερα το μεσημέρι, μετά το συλλαλητήριο, συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις-δράσεις:

– Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους

– Τρίτη 22, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, απεργίες στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητα των Δ.Σ. των Σωματείων των Εργαζομένων να τις επεκτείνουν σε όλες τις Υπηρεσίες.

– Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, Συγκέντρωση στα Γραφεία της Ομοσπονδίας και Πορεία στη Βουλή και παραμονή έως την ψήφιση του επίμαχου Πολυνομοσχεδίου.

οι εργαζόμενοι στους Δήμους συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ σην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου πέταξαν σκουπίδια στην είσοδό του…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *