Thursday , 2 May 2024

Κοζάνη: Επαγγελματίες ψαράδες της λίμνης Πολυφύτου περιμένουν 3 χρόνια 485.000 ευρώ -Ξεσηκώνονται την Πέμπτη 22/2

«Η κατάσταση είναι δραματική» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου, Νίκος Κουρτίδης, ο οποίος κάνει λόγο «για εμπαιγμό των φορέων» όσον αφορά τις αποζημιώσεις που περιμένουν μετά την απαγόρευση της αλιείας στην καραβίδα.

Η διαμαρτυρία
Οι επαγγελματίες ψαράδες της λίμνης Πολυφύτου στην Κοζάνη βρίσκονται σε απόγνωση. Ετοιμάζουν μεθαύριο, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, εβδομαδιαία διαμαρτυρία στην Αγία Βαρβάρα δίπλα στην Yψηλή Γέφυρα των Σερβίων. «Για μία εβδομάδα θα παραμείνουμε στην περιοχή και μετά θα δούμε τί θα γίνει με τις κινητοποιήσεις μας» επισημαίνει ο ο πρόεδρος του Συλλόγου των Επαγγελματιών Ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου.

Κραυγή αγωνίας
Και όπως εξηγεί εξηγεί «έχουμε επενδύσει 100.000-150.000 ευρώ σε εργαλεία και αυτά…μουχλιάζουν. Το 2020 μας έπιασε η πανδημία στην καραβίδα. Παλεύουμε εδώ και τρία χρόνια καθώς δεν αποζημιώθηκαμε, ενώ μας το είχαν υποσχεθεί. Εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει αλιεία στην καραβίδα. Δεν έχει γίνει εμπλουτισμός στη λίμνη ούτε σε καραβίδα ούτε σε ψάρια. Στην πρώτη φάση μας μιλούσαν για 485.000 ευρώ αποζημίωση και δεν έχουμε πάρει ούτε μισό ευρώ. Να πάρουμε μια ανάσα και μεις, οι ψαράδες. Το μόνο που κατάφεραν είναι να μας πετάξουν έξω από τον ΕΛΓΑ. Αν ήμασταν εγγεγραμμένοι στον ΕΛΓΑ τώρα αναγκαστικά θα μας έδιναν αποζημίωση λόγω πανδημίας» προσθέτει ο πρόεδρος Νίκος Κουρτίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *