Thursday , 25 April 2024

«Κοινωνική ανάγκη να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη εορταστικό χρώμα»

Του Κώστα Ιακώβου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Το τέλος κάθε χρονιάς είναι συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα, την γιορτή που δημιουργεί σε μικρούς και μεγάλους, αισθήματα χαράς και ελπίδας για τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Ωστόσο, τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ, ο στολισμός της πόλης και της αγοράς.

Αυτή την κοινωνική ανάγκη κάνει πράξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η πόλη θα στολιστεί και θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και φάτνες σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Επιπλέον, ο δήμος θα διαθέσει σε δημότες που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδων περίπου 5.500 κουτιά με είδη διατροφής, βιβλία και παιχνίδια ενώ καθημερινά θα διανέμει γεύματα σε άστεγους και άτομα που έχουν ανάγκη.

Από αυτό το εορταστικό κλίμα θα ωφεληθούν και οι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη ζημία, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που προκάλεσαν τα δύο lockdown.

Την ίδια ώρα, ακούγονται ως παραφωνία οι θέσεις όσων αντιτίθενται στην πρόθεση της δημοτικής αρχής αλλά και στην ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, εορταστικό χρώμα.

Πραγματικά, είναι άξιον απορίας γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι η δημοτική αρχή και θέλει και μπορεί να φέρει τα Χριστούγεννα στην πόλη, κόντρα στις συνθήκες της εποχής.

Η περίοδος των εορτών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσουμε μιας μορφής κανονικότητα, έστω και με τα απαραίτητα μέτρα.

Οι δημότες έχουν ανάγκη από όμορφες εικόνες και οικογενειακές στιγμές.

Αυτή την ανάγκη ας την αξιοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών ενόψει της νέας χρονιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *