Tuesday , 23 April 2024

Κοπή Πίτας Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος: Έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Βόλου

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και γενικότερα για τα ελληνικά λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν επισημάνθηκε απόψε στην εκδήλωση της Κοπής της Πίτας του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Ο Επιτετραμένος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέινβιντ Μπέργκερ, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ι “στρατηγικό asset για τις ΗΠΑ”, οι οποίες όπως πρόσθεσε έχουν σημαντικά συμφέροντα στα ελληνικά (σ.σ. περιφερειακά) λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, στην εκδήλωση ο υφυπουργός Εσωτερικων (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, έκανε από την πλευρά του επίσης λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου και τόνισε ότι το 2020 θα είναι για την Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μια χρονιά ορόσημο μετά από δέκα χρόνια κρίσης, σημειώνοντας πως το Επιμελητήριο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το θετικό οικονομικό κλίμα.

Στους στόχους του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, Βασίλης Καφάτος, ενώ στην εκδήλωση παρέστη και ο Γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρεγκ Φλέγκερ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *