Thursday , 18 April 2024

Κορωνοϊός: Κλείνουν από την Τετάρτη και τα εμπορικά καταστήματα-Εξαιρετούνται Σ/Μ, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, τράπεζες-Αναβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Κλείνουν από την Τετάρτη και τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ, τα φαρμακεία και τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας της αγοράς, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις τράπεζες, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Τα παραπάνω μέτρα ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Όπως ανακοίνωσε, επίσης, η κα.Πελώνη σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες θα μπαίνουν όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Παράλληλα, από αύριο και μέχρι τον Απρίλιο αναστέλλεται η εφαρμογή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ επιπλέον αναστέλλεται για δύο βδομάδες από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ και θα εκδοθεί αργότερα σχετική απόφαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

“Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους τους πολίτες και βεβαίως από εκείνους που έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης”, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ διέψευσε τη φήμη για επικείμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *