Friday , 26 April 2024

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 – Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη 31 χρόνων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην περιοχή όπου κατέπεσε χθες το πρωί το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma, ένα S-70 (τα ελικόπτερα εναλλάσσονταν κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.
Υπενθυμίζεται πως το διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης κατέπεσε χθες το πρωί εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση πάνω από την Ανδραβίδα κόβοντας το νήμα της ζωής του 29χρονου συγκυβερνήτη, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που βρέθηκε νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Πανελλήνια θλίψη
Με εντολή του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη χθες το πρωί. Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας δήλωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *