Friday , 29 March 2024

Κορωνοϊός: Επτά νέα κρούσματα-Από αύριο σε ισχύ νέα έκτακτα μέτρα

Άλλα επτά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ασθενών στην Ελλάδα σε 73. Στο μεταξύ, από αύριο τίθεται σε εφαρμογή μια σειρά από νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, όπως το κλείσιμο των ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση από τον υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον νέο ιό, Σωτήρη Τσιόδρα, τα έξι από τα επτά νέα κρούσματα αποτελούν επαφές ήδη γνωστών κρουσμάτων. Για το 73ο κρούσμα, ωστόσο, ο κ.Τσιόδρας απέφυγε να διευκρινίσει την προέλευσή του και ανέφερε μόνο ότι συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, νέα έκτακτα μέτρα, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες
  • Αναστολή της διεξαγωγής όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων της χώρας για τέσσερις εβδομάδες
  • Αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για τις επόμενες δύο εβδομάδες
  • Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις της χώρας θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες δύο εβδομάδες

Όλα τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα.

Σχολεία

Όσον αφορά στα σχολεία, λήφθηκε η απόφαση για κατά περίπτωση κλείσιμο των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις εκάστοτε συνθήκες.

Στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όπου έχει καταγραφεί η πλειοψηφία των κρουσμάτων, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *