Thursday , 28 March 2024

Κορωνοϊός: Καθολική απαγόρευση επισκεπτηρίου στο “Θεαγένειο” – Τουλάχιστον 31 τα κρούσματα πανελλαδικά

Καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου στο ογκολογικό νοσοκομείο “Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης αποφάσισε η διοίκησή του (σύμφωνα με την Υπ. Πρωτ.  ΟΙΚ.13975-28/2/2020 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας) με γνώμονα την προστασία της ευάλωτης ομάδας των ογκολογικών ασθενών από τον κορωνοϊό, ενώ κλειστό θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο το αντειο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να γίνει προληπτική απολύμανση. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 31 είναι τα κρούσματα του νέου κοροωνοϊού πλέον στη χώρα, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η ύπαρξη 21 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την ομάδα των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους. Εννέα άτομα από το εν λόγω γκρουπ των εκδρομέων νοησηλεύονται, με τα τρία εξ αυτών να είναι πιο σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.  

Όσον αφορά στο Θεαγένειο νοσοκομείο, η διοίκηση του σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και τους Διευθυντές των τμημάτων του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας,  αποφάσισε :
-Καθολική απαγόρευση της εισόδου στους αντιπροσώπους των ιατρικών εταιρειών.
-Αποκλεισμό όλων των παράπλευρων εισόδων του Νοσοκομείου και αυστηρό έλεγχο της εισόδου από την κεντρική πύλη που θα είναι η μόνη ανοιχτή.
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους ασθενείς του Νοσοκομείου με την επίδειξη του ραντεβού τους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας σε έναν μόνο συνοδό τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *