Friday , 19 April 2024

Κορωνοϊός: Και η Θεσσαλία στο “κόκκινο” – “Από τις αρχές Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί” λένε οι επιδημιολόγοι

“Σε κάθε σπίτι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού, λαμβάνουμε συνεχώς κλήσεις για ελαφριά συμπτώματα, που μένουν σπίτι λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γουρουλιάνης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται τόσο στη Λάρισα όσο και στο Βόλο, εκτίμησε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό, η Θεσσαλία “βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη” και χαρακτήρισε το πρόβλημα με την πανδημία “πολύ εκτεταμένο”.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την έξαρση των κρουσμάτων, εκτίμησε ότι αφενός ενδέχεται να οφείλεται στην κοινωνική ζωή της πόλης, όπου υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι και συνωστισμός και αφετέρου στο lockdown οι νέοι έμειναν στα σπίτια με τους ηλικιωμένους και υπήρξε διάδοση του ιού.

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», σχολίασε μιλώντας για τα μέτρα που ενδεχομένως θα έπρεπε να ληφθούν και εκτίμησε ότι, «το καθολικό lockdown είναι που θα προκαλέσει την ανακοπή του κύματος της πανδημίας».

Την ίδια ώρα, ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στη χώρα μας. Ο Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής μιλώντας στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ FM100 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη τόνισε ότι «ο κόσμος πρέπει να πιστεύει σε μια κανονικότητα για να εφαρμόσει τα μέτρα. Η απόφαση για παράταση του λοκντάουν έως τις 7 Δεκεμβρίου είναι αναπόφευκτη γιατί το ιϊκό φορτίο είναι υψηλό. Το λοκντάουν δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό στην Ελλάδα γιατί δεν τηρήσαμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Στόχος μας είναι να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς για να δούμε μια νέα εποχή για τη χώρα και όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να αρχίσουν εντός Ιανουαρίου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *