Thursday , 28 March 2024

Κορωνοϊός: Κλειστά σχολεία λίγο μετά το πρώτο κουδούνι

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων και ήδη κλείνουν έξι. Σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό έως και τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες,  εντοπίστηκε κρούσμα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του σχολείου Ευάγγελο Διακουμή, δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα, πέρα από το ότι το σχολείο σήμερα λειτούργησε και θα κλείσει από αύριο, καθώς βρίσκεται επίσημα πλέον, στη λίστα του υπουργείου.

Στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας που βάζουν λουκέτο, βρίσκονται άλλα πέντε σχολεία. Πρόκειται για το 2ο δημοτικό σχολείο Βουτών Ηρακλείου, το 2ο γυμνάσιο Πύργου, το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (κλειστό έως τις 18 Σεπτεμβρίου), το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (κλειστό έως τις 18 Σεπτεμβρίου) και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (κλειστό έως τις 18 Σεπτεμβρίου).

Το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα. Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *