Sunday , 28 April 2024

Κούρεμα 30% για τους συνεπείς οφειλέτες του δημοσίου προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Του Γ.Κατσιάνη

Την επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα 30% για τους συνεπείς οφειλέτες, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της Κ.Ο. για το ιδιωτικό χρέος και τα «κόκκινα» δάνεια ο κ.Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η διαχείριση του ζητήματος του ιδιωτικού χρέους αποτελεί το “κλειδί” για την ανάπτυξη.

“Το σύνολο των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, funds, εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων(servicers), εφορία, ΕΦΚΑ, εταιρείες παροχής ρεύματος,δήμους, ακάλυπτες επιταγές υπερβαίνει τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ.Μας πιάνει ίλιγγος ακούγοντας το μέγεθος αυτού του ποσού.Αθροιστικά, χρωστούν πάνω από 7 εκατομμύρια μητρώα ΑΦΜ και φυσικά πρόσωπα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και σημείωσε ότι οι Έλληνες καταναλωτές επιβαρύνονται με την έκτη υψηλότερη φορολογία έμμεσων φόρων ως ποσοστό των συνολικών φορολογικών εσόδων, ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ.

“Η κυβέρνηση επιβάλλει οριζόντια φορολόγηση και εξομοιώσει τις επιχειρήσεις με τον μέσο συντελεστή του κάθε κλάδου σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως πού είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση.Δηλαδή, είναι το ίδιο για τον κ. Μητσοτάκη ένα καφενείο σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας και μία επιχείρηση στο Κολωνάκι”, δήλωσε με έμφαση και πρόσθεσε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο “η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει περίπου 850 εκατ.ευρώ ενώ η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε τουλάχιστον 10 δισεκ. ευρώ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *