Friday , 29 March 2024

Κραυγή αγωνίας από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι ακόμα περιμένουν τα 21 εκατ. ευρώ, παρά την έγκριση της Κομισιόν

Του Γ. Κατσιάνη

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι αναμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος, μετά το «πράσινο φως» που άναψε στις 24 Μαρτίου η Κομισιόν για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 21 εκατ. ευρώ.

Δύο εβδομάδες μετά, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων εξακολουθούν να παραμένουν άδειοι, γεγονός που ώθησε τους τουριστικούς πράκτορες της Δυτικής Μακεδονίας να ζητήσουν την συνδρομή των βουλευτών της περιοχής.

«Θα σας παρότρυνα να δώσετε την δέουσα προσοχή για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας αλλά και την εξεύρεση λύσης για την ένταξη μας στους βαριά και εξαρχής πληττόμενους κλάδους ειδικά και καθολικά, χωρίς περιορισμούς σε μέτρα στήριξης για να συνεχίσουμε να είμαστε βιώσιμοι», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 20065 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 5771-29/12/20), το ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 2.400 ευρώ για κάθε λεωφορείο ως 30 θέσεις και σε 3.600 ευρώ για κάθε όχημα με 30 θέσεις και άνω.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *