Thursday , 25 April 2024

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: «Δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ κρατικής επιδότησης μέχρι σήμερα»

Του Γ. Κατσιάνη

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, παρά την δέσμευση της κυβέρνησης για οικονομική στήριξη του κλάδου.

Όπως καταγγέλλουν, επτά μήνες μετά την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση έκτακτης επιδότησης και ενάμισι μήνα μετά την έκδοση της υπ. αριθμ. 20065 νέας ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 5771-29/12/20),  η οποία καθόριζε το ύψος της επιδότησης σε 3.600 ευρώ για κάθε όχημα με 30 θέσεις και άνω, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ!

«Εδώ και ένα χρόνο δεν λαμβάνουμε κανένα απολύτως μηνιαίο επίδομα, όπως λαμβάνουν το ποσό των 534 ευρώ όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών μας», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ζητούν την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, καθώς όπως τονίζουν, προπλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2020, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους λειτούργησαν μόνο το πρώτο δίμηνο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου αναμένεται να στείλουν τις επόμενες ημέρες επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Τουρισμού, με την οποία θα ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *