Saturday , 20 April 2024

«Κραυγή» Καντέρ κατά Ερντογάν:«Θέλουν να μου πάρουν τη ζωή»

Του Γ. Κατσιάνη

Όταν ο Τούρκος σταρ του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ επισκέφτηκε την Ελλάδα, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την φιλοξενία που παρέχει η χώρα μας σε ομοεθνείς του που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, επειδή δεν αντέχουν το καθεστώς Ερντογάν.

«Είναι καταπληκτικό γιατί κάθε φορά που συζητώ με κάποιον από τους Τούρκους φίλους μου, μου μεταφέρουν ότι λατρεύουν τη ζωή τους εδώ. Το φαγητό είναι το ίδιο, η κουλτούρα είναι η ίδια, οι χοροί είναι οι ίδιοι, όλα είναι ίδια. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι», δήλωσε ο Τούρκος ακτιβιστής κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε τον περασμένο Οκτώβριο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η επικήρυξη

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να τον επικηρύξει με το ποσό των 500.000 δολαρίων, προκάλεσε την οργή του δημοφιλή μπασκεμπολίστα.

«Πρώτα, πήραν την οικογένειά μου μακριά. Δεύτερον, μου πήραν τη δουλειά και τώρα θέλουν να μου πάρουν τη ζωή», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Μάλιστα, ο Ενές Καντέρ αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον συμπαραστέκονται, απηύθυνε έκκληση «να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι για την ελευθερία και να στεκόμαστε απέναντι σε όλους τους δικτάτορες του κόσμου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *