Friday , 26 April 2024

Κρούσματα της νέας μετάλλαξης του covid-19 και στην Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Καναδά και άλλες χώρες

Στην Ισπανία, στη γειτονική μας Ιταλία, στην Ελβετία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, καθώς επίσης και στη Δανία, στη Γερμανία, Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Αφρική, την Νιγηρία, τον Καναδά και την Ιαπωνία έχουν ήδη εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που αρχικά εντοπίστηκε στη Βρετανία.

Στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γαλλία πρόκειται, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, για μικρό αριθμό κρουσμάτων που συνδέονται με ταξίδι στη Βρετανία. Ειδικότερα όσον αφορά στη γειτονική μας Ιταλία η μετάλλαξη του νέου ιού εντοπίστηκε μόλις χθες σε έξι επιβάτες που είχαν επιστρέψει στη Νάπολη, πριν από τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις. Άλλα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στη βόρεια περιφέρεια του Βένετο, και δυο στη νότια, ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Την ίδια ώρα η Ιαπωνία όπως μεταδίδει το BBC, μετά τον εντοπισμό πέντε περιπτώσεων της νέας παραλλαγής σε επιβάτες που σχετίζονται με ταξίδι στη Βρετανία, επιβεβαίωσε ακόμη δύο ακόμη περιπτώσεις, η μία εκ των οποίων λέγεται ότι μεταδόθηκε τοπικά και αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις αφίξεις ξένων υπηκόων στη χώρα από την 28η Δεκεμβρίου (αύριο) μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Στον δε Καναδά τα δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν από τις  υγειονομικές αρχές του Οντάριο. σε ζευγάρι από το Ντέραμ, το οποίο όμως δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, ούτε είχε επαφές με άτομα υψηλού κινδύνου και τέθηκαν σε απομόνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *