Thursday , 18 April 2024

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα τα σχολεία και το λιανεμπόριο

”Παρακολουθούμε τα στοιχεία, αξιολογούμε τα δεδομένα. Υπάρχει μία μικρή αύξηση των νοσηλειών στην Αττική η οποία προβληματίζει. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα αποφανθεί για την συνέχιση ή μη των περιοριστικών μέτρων”, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση για «κόφτη» στα sms μετακινήσεων των πολιτών. 

«Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητά μας είναι να κρατηθεί το ιικό φορτίο χαμηλά. Όταν και εφόσον μπορέσει να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων, προτεραιότητά μας παραμένουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο», υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει οριστικό χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Πελώνη απάντησε πως δεν έχει την «γυάλινη σφαίρα». Επανέλαβε πως θα αξιολογηθούν τα στοιχεία από τους ειδικούς και αναλόγως θα εισηγηθούν τα επόμενα βήματα για το αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία ή κάποια άλλη δραστηριότητα από την 1η Μαρτίου ή αργότερα. «Είναι ακόμα Δευτέρα. Μέχρι την Παρασκευή έχουμε ακόμα μέρες», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το λιανεμπόριο, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως «όταν και εφόσον μοροέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, αυτό θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια». «Εξάλλου δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, για τις μέρες που είχε ανοίξει το λιανεμπόριο, κάποια αύξηση κρουσμάτων για την οποία να ευθύνεται per se το λιανεμπόριο και η παρουσία των πελατών μέσα στα καταστήματα», πρόσθεσε.  

Αναφερόμενη στο επιδημιολογικό φορτίο στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα, η κ.Πελώνη ανέφερε πως »παρέμεινε σταθερό, με τον κυλιόμενο μέσο όρο να ανέρχεται σε 1.040 νέα κρούσματα ανά ημέρα και μέση ηλικία τα 44 έτη. Παρατηρήθηκε, δηλαδή μια  σταθεροποίηση της πανδημίας στην Αττική -με εξαίρεση τη Σαλαμίνα και την Τροιζηνία-  και το Rt μειώθηκε κάτω από το 1, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα τελευταία μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Σταθεροποίηση παρατηρείται, επίσης, στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *