Saturday , 20 April 2024

Κυβέρνηση: Ψυχραιμία και ετοιμότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Με ψυχραιμία και ετοιμότητα παρακολουθούν τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις αλλά και στην τουρκική NAVTEX νοτιανατολικά της Κρήτης και του Καστελόριζου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνάντησής του το απόγευμα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Εκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην οποία μετείχαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *