Thursday , 2 May 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: «Νιώθω συγκίνηση και τιμή να μιλάω κάτω από το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

«Νιώθω σήμερα συγκίνηση και τιμή να μιλάω κάτω από το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πλατεία Αριστοτέλους, η παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει φιλοξενήσει ιστορικές συγκεντρώσεις της παράταξής μας πρώτα με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, αργότερα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά». Με αυτά τα λόγια άρχισε την προεκλογική ομιλία του (χθες) στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μήνυμα για ισχυρή κυβέρνηση
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι και πάλι άδειες και για να έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου πρέπει και πάλι να γεμίσουν,να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Μόνο τότε η επόμενη μέρα θα φέρει σιγουριά στον τόπο και μόνο με αυτόν τον τρόπο το τιμόνι που θα το κρατάει τελικά η μόνη πολιτική δύναμη που έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, υλοποιώντας ταυτόχρονα και όλες τις δεσμεύσεις της. Το δικό σας καθήκον συνεπώς είναι να έρθουμε όχι απλά πρώτοι, αλλά πρώτοι και με μεγάλη διαφορά εδώ στη Θεσσαλονίκη».

Η Θεσσαλονίκη του 2030
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο σχέδιο που υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη του 2030 κι άρχισε να εφαρμόζεται στο τέλος της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησής του: «Ήρθε η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να βάλουμε και τη Θεσσαλονίκη στη θέση που της αξίζει, προπύργιο της εθνικής παράδοσης και παράλληλα φάρος διαρκούς εξέλιξης. Η Θεσσαλονίκη με άλλα λόγια το απόρθητο κάστρο της αυτοδύναμης και παντοδύναμης Ελλάδος. Είμαστε, εξάλλου, σε έναν τόπο που ξέρει να διακρίνει κάθε φορά τις κρίσιμες αναγκαιότητες. Οι Μακεδόνες όπως και όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες εξουδετέρωσαν με την απλή λογική την παγίδα της απλής αναλογικής. Και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια ωριμότητα σε λίγες μέρες από τώρα θα ζυγίσουν και το βάρος της νέας τους ψήφου, γνωρίζοντας ότι αυτή θα προσφέρει ασφάλεια στην αυριανή μας καθημερινότητα και ότι αυτή, επίσης, θα δώσει ώθηση στην αισιοδοξία για μία καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *