Friday , 19 April 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων απομακρύνει το άνοιγμα την 1η Μαρτίου

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες στη χώρα μας απομακρύνει την προοπτική για χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο οποίος υπογράμμισε πως ο εφησυχασμός αποτελεί εχθρό μας. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να παραμείνουν «πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν». 

« Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας», είπε. 

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σημείωσε ότι «είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου». 

Χαρακτηρίζοντας «πολύ θετικό νέο» την επιτάχυνση των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην επιχείρηση «Ελευθερία», Ωστόσο, η «οργανωμένη» Επιχείρηση «Ελευθερία» που «τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες», όπως είπε, δημιουργεί τελικά ένα κλίμα εφησυχασμού.

Έθεσε μάλιστα ως στόχο την αντιμετώπιση αυτού του εφησυχασμού υπογραμμίζοντας πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις». 

«Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού», πρόσθεσε καλώντας τα μέλη της κυβέρνησης να το τονίζουν συστηματικά. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *