Friday , 29 March 2024

Κωνσταντίνος Ζέρβας: “Η αρχαιολαγνεία δεν μπορεί να είναι το χειρόφρενο για την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης”

Την επαναφορά των προτομών των Μακεδονομάχων, στην ομώνυμη πλατεία, στο κέντρο της πόλης, με ειδική τελετή στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Είναι το ελάχιστο σε αυτούς που αγωνίστηκαν», τόνισε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε πως οι προτομές αφαιρέθηκαν για εργασίες του μετρό και στη συνέχεια, εγκαταλείφθηκαν.

«Σύντομα θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων έως ότου τοποθετηθούν μόνιμα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τεχνικό πρόγραμμα

Επιπλέον, ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Αυτή την τετραετία θα δείτε την επέκταση της παλιάς παραλίας αλλά και την έναρξη της υλοποίησης της ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους», σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως «τρέμουμε σε αυτή την πόλη να σκάψουμε ένα υπόγειο κάδο μη βρεθούν αρχαία, τα οποία όλοι αγαπάμε και σεβόμαστε. Αυτή η αρχαιολαγνεία είναι φραγμός για οποιαδήποτε εξέλιξη. Όμως δεν μπορεί, να είναι το χειρόφρενο σε αυτή την πόλη».       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *