Saturday , 20 April 2024

Κωνσταντίνος Ζέρβας: “Καθήκον μας να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην ακμή που της αρμόζει”-Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Ενότητα, συνεργασία, πολλή δουλειά αλλά και αλλαγή σελίδας στη διαχείριση του Δήμου Θεσσαλονίκης ευαγγελίστηκε ο νέος Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την τελετή ορκωμοσίας του ιδίου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου εν μέσω χειροκροτημάτων στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο της πόλης.

“Αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης της ιστορικής μας πόλης έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων. Αναλαμβάνω τη διοίκηση μιας πόλης μοναδικής, με Ιστορία 2.500 χρόνων. Καθήκον να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην ακμή που της αρμόζει. Να την μετατρέψουμε σε μία πόλη πρότυπο, μία πόλη που θα αξίζει να τη ζεις, να την επισκέπτεσαι, να δημιουργείς και να εργάζεσαι σε αυτή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης – ο 61ος κατά σειρά – και πρόσθεσε: “Αν σας μιλήσω ως Δήμαρχος, θα σας πω ότι θέλουμε να πετύχουμε. Αν σας μιλήσω ως πολίτης, θα σας πω ότι οφείλουμε να πετύχουμε! Γιατί δικαιούμαστε να ζήσουμε σε μία καλύτερη πόλη για όλους. Μια πόλη καθαρή, νοικοκυρεμένη, αισθητικά όμορφη και λειτουργική. Ξέρουμε ότι μας εκλέξατε επιλέγοντας την ελπίδα από την απλή διαχείριση. Την αποτελεσματικότητα από ένα θολό όραμα. Τη γνώση από την απλή φιλοδοξία. Για να γυρίσουμε σελίδα. Γι’ αυτό ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη και όχι να τη χωρίσουμε. Αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης”.

Μήνυμα ενότητας και σύνθεσης προκειμένου να υπάρξει – όπως τόνισε – ανάταση απηύθυνε από την πλευρά του και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από το βήμα της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονικης. “Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Τώρα είναι η ώρα του έργου, της συνεργασίας και των συγκλίσεων”, επισήμανε, ενώ τόνισε ότι “η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας” και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να συνεργαστούν για το καλό της πόλης.

“Τα προβλήματα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χρώματα. Οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ένας άξιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μοιραζόμαστε το στόχο η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη που αξίζει.Θέλω να ελπίζω ότι θα ενώσετε δυνάμεις, θα συγκλίνετε σε ιδέες, σκέψεις και δυναμικές. Θα είναι μια τετραετία ανάτασης και προοπτικής για τη Θεσσαλονίκη μας”, κατέληξε ο κ.Θεοδωρικάκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *