Sunday , 21 June 2026

Κωστής Χατζηδάκης: “Μέχρι να πάει η τιμή της βενζίνης στα 2,11 ευρώ το λίτρο δεν έχεις κάποια επίδραση στην τσέπη σου αν καλύπτεσαι από το fuel pass που καλύπτει τα 3/4 της κοινωνίας”

Του Γ. Κατσιάνη

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι “μέχρι να πάει η τιμή της βενζίνης στα 2,11 ευρώ το λίτρο δεν έχεις κάποια επίδραση στην τσέπη σου(!) αν καλύπτεσαι από το fuel pass που καλύπτει τα 3/4 της κοινωνίας”.

Όσον αφορά την μείωση του ΦΠΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν “δεν έχει περάσει στον καταναλωτή, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν πολλά σημεία λιανικής πώλησης” ενώ υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση της οικονομίας είναι καλύτερη από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

“Υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε και επιπλέον στήριξη ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις”, σημείωσε.

Check Also

Λαγοκέφαλοι: Κύπρος και Τουρκία τους επικήρυξαν, εμείς;

Του Γ.Κατσιάνη Πριν από δύο χρόνια, η Κύπρος τους επικήρυξε προς 4,47 ευρώ το κιλό. …