Tuesday , 23 April 2024

«Κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας-Χωρίς λεωφορεία τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη  

Του Γ. Κατσιάνη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα παραμείνει και σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Κόκκινο πανί» αποτελεί η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

«Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις που εξαγγείλαμε από αρχές Ιουλίου ενώ την προσεχή Παρασκευή 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση, με την οποία θα καθορίσουμε την μετέπειτα στάση μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Μεταφορών

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών τονίζει πως παρά το γεγονός ότι με νομοθετική ρύθμιση, ικανοποιήθηκε το αίτημα για την καταβολή των επιδομάτων βαρέων ανθυγιεινών και θέσεις ευθύνης, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

«Στη συλλογική σύμβαση εργασίας υπήρχαν παροχές που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διότι μεταξύ άλλων υπήρξαν παροχές μισθολογικού χαρακτήρα που σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία δεν επιτρέπονται», δήλωσε στην TV100 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη 20 Ιουλίου από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *